Met welke vragen kan je onder andere bij mij terecht?

Therapie | Persoonlijke vragen

Gaat het even niet in je leven zoals jij het wilt? Voel je je bijvoorbeeld belemmert of geblokkeerd? Of wil je iets heel graag maar het lukt niet? Heb je last van flashbacks van een nare ervaring?

Emotionele blokkades kunnen zorgen voor een naar onbestemd gevoel. Vastlopen in het leven door de vele keuzes of het gevoel niet erkent te worden. Wat je vragen ook zijn je bent welkom om ze samen te onderzoeken. Zodat we er samen naar kunnen kijken, een doel kunnen bepalen. Op basis daarvan maken we een actieplan, zodat jij je weer zo kunt voelen zoals je je wilt voelen.

Klik hieronder op de kruisjes voor meer informatie.

Ervaar je spanning thuis of op je werk? Voel je je uitgeput en uit balans? Zit je niet lekker in je vel en ben je niet tevreden hoe de dingen in je leven verlopen? Slaap je slecht en lig je ’s nachts wakker en lig te malen over dingen?

Ben je niet te genieten op sommige momenten en valt alles je zwaar? Lichamelijke ongemakken en niet meer ‘happy’ in je eigen vel?

Kom je niet meer tot rust en blijft je leven maar voort denderen? Is het moeilijk om op te staan in de ochtend en heb je voor de 3de dag deze week echt geen zin in deze (werk)dag.

Dit kunnen we samen aanpakken door opzoek te gaan naar wat jou dwars zit en je tegenwerkt, zodat je weer volledig kunt genieten van jouw leven. We sporen niet alleen je belemmeringen op, maar ook je eigen kracht en passie. Zodat je met behulp van je kracht en passie je problemen kunt aanpakken en veranderen, zodat je je kunt voelen zoals jij dat wilt.

Heb je traumatische ervaringen die je dagelijkse leven belemmeren? Reageer je onbewust op situaties, waarvan je achteraf ervaart dat je het graag anders zou willen?

Wat je ook overkomen is, stap voor stap begeleid ik je door het verwerkingsproces heen. Beginnend bij waar  je nu last van hebt tot aan het verwerken van de onderstroom toe. Zodat het niet alleen symptoombestrijding is, maar ook de oorzaak van je probleem aangepakt en verandert is.

Stel jij dingen uit, bang om het fout te doen? Heb jij dat stemmetje in je hoofd die alles afkeurt of bekritiseerd? Grootse plannen, maar het lukt niet?

Dat komt zeker vaker voor in de praktijk. En hoe fijn zou het zijn als dat stemmetje een toontje lager zingt of er helemaal niet meer is. Tijdens onze samenwerking zorgen we ervoor dat jij weer een vrije toekomst ziet zonder belemmeringen en waarin je jouw doelen kunt bereiken.

Als afscheid nemen moeilijk is of als je al afscheid genomen hebt en je hebt het gevoel dat je er niet door heen komt. Of voelt het alsof er geen verandering in jouw rouwproces zit? Vind je het moeilijk om over het verlies te praten. Merk je dat je na een paar maanden de draad van het dagelijks leven nog niet goed kan oppakken?

Het is voor niemand makkelijk om verlies of rouw te dragen en soms kom je er even niet meer uit. Samen gaan we uitwerken waar voor jou de kern zit, zodat je beter met het verlies of de rouw kunt omgaan.

Lukt het niet te stoppen met roken? Ben je onbewust je nagels aan het bijten? Of heb je andere vervelende gewoontes waar je maar niet van afkomt?

Er is waarschijnlijk een onderliggende reden dat je nog steeds rookt of niet van je gewoontes afkomt. Hier kan ik je bij helpen. We gaan opzoek naar de onderliggende onbewuste patronen om deze te veranderen en aan te pakken en lossen daarmee de behoefte voor deze gewoontes op.

Coaching | Werk gerelateerde vragen

Heb je het niet naar je zin op jouw werk? Hoe moet je daarmee omgaan?  Hoe blijf je in contact met jezelf en hoe maak je effectief contact met anderen?

Wat zorgt ervoor dat jij doet wat je doet? Door patronen te herkennen en te ontdekken wat jouw drijft in je werk, gaat je helpen om keuzes te maken. Samen kijken we naar waar je staat en wat je wilt bereiken. Om vervolgens te kijken naar wat de stappen zijn om dat te bereiken en wat daarvoor nodig is.

Waar sta je nu en waar wil je naartoe?  Waar word je gelukkig van en waar ligt jouw energiebron of jouw drijfveren? Waar ben je goed in en waar minder goed? Hoe kan je effectiever met je tijd om gaan? Hoe kan je doorgroeien in je huidige baan? Wellicht kom je net uit een burn-out en hoe nu verder in je baan?

In onze samenwerking ga je op zoek naar wat jou in je leven drijft, zowel persoonlijk als in je werk, aangezien deze beide onderwerpen over jou gaan. Je leert wat je energie geeft en wat niet. Wat zijn jouw kernkwaliteiten? Waar liggen je ergernissen en wat zegt dat over jou? Wat belemmert jou nou precies waardoor je nu hier op dit moment in deze situatie staat? Voor deze antwoorden ben je bij mij aan het goede adres.

Weet jij al wat je wilt met je leven? Ambitieuze plannen, maar je weet niet hoe je er moet komen? Moeite met keuzes maken? Last van kritiek van anderen? Herken jij jezelf hierin en loop je vast?

Carrière coaching speciaal voor de Millenial, omdat jullie net even en ander wereldbeeld hebben dan de oudere generatie. Gevoelig, ambitieus, wereld gericht en tegelijkertijd constant bezig met je eigen ontwikkeling. Honderdduizend keuze mogelijkheden. Samen vinden we op al je levensvragen antwoorden en leer je bij mij ook hoe je in de toekomst deze ook zelf kunt beantwoorden.

Integratieve begeleiding

Wanneer je vastloopt en er alleen niet uitkomt of als je een lastige periode sneller wilt doorlopen kan je bij mij terecht.

Tijdens de begeleiding maak ik gebruik van de integratieve methode. Mijn aanpak is gericht op verschillende invalshoeken (zoals cognitief, fysiek, emotioneel). Als integratief therapeut werk ik holistisch, dit wil zeggen dat ik naar het totaalbeeld kijk en niet slechts naar een deel. Dat doe ik bijvoorbeeld in het kader van begeleiding bij burn-out, stress, trauma, werkdruk, angst, verlies of rouw. Integratieve begeleiding is persoonlijke en op maat samengesteld om jouw doelstelling te behalen. Het traject wordt volledig op jou afgestemd.

Dit doe ik door middel van:

  • Psychotherapie
  • Hypnotherapie
  • EMDR
  • Coaching
  • Mindfulness
  • Visualisaties
  • Rouw en verliesverwerking

Jij staat centraal

Bij Signature ontdek je niet alleen waar je precies mee zit of wat je belemmert, het biedt ook inzicht in wat je kan en wilt bereiken. Begeleiding op maat gemaakt voor jou. Jij staat centraal. Ik werk vanuit de overtuiging dat ieder mens altijd verder kan en het vermogen heeft om zijn eigen moeilijkheden aan te pakken. En dagelijks wordt mijn overtuiging bevestigd. En ook dat het heel fijn is om begeleid te worden om zo nog meer jouw eigen kracht te ontdekken.

Kortdurend en doelgericht

Ik werk voornamelijk met kortdurende trajecten tussen de 5 tot 15 sessies. En altijd met een doel. Jij bepaalt wat voor jou haalbaar is en hoe jij je wilt voelen. Ik bied je begeleiding en ondersteuning die bij je past. Dat doe ik tot je jouw doel hebt bereikt.

Wat is Therapie?

Therapie helpt bij emotionele, psychische en lichamelijke problemen. Tijdens therapie wordt ingegaan op de oorzaak van de emotionele en/of lichamelijke klachten, zodat deze aangepakt en verandert kunnen worden, waardoor je in het dagelijks leven zo kan voelen als je je wilt voelen. Soms als het probleem nog dieper geworteld is, door bijvoorbeeld heftige ervaringen die je nu belemmeren in je leven helpt trauma verwerking door middel van EMDR of hypnotherapie. Therapie is er op gericht om psychische stagnatie te verhelpen en het aanpakken van onverwerkte ervaringen en emoties.

Wat is Coaching?

Coaching helpt om effectief gedrag en bewustzijn te ontwikkelen en om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te krijgen. Dit kan op je werkplek, in je relatie met collega’s of in de privésfeer. Effectief gedrag is een gevolg van meer zelfvertrouwen en weten hoe je in elkaar zit, patronen herkennen en wat je effectiever kunt aanpakken. Ook kan coaching ingezet worden om op zoek te gaan naar een nieuwe werkomgeving of carrière.

Samenwerking

Naast mijn werkzaamheden in mijn eigen praktijk heb ik ook een samenwerkingsverband met Praktijk Jolanda van Veen in Leidschendam.

© Copyright Signature Psychotherapie | Hypnotherapie | Coaching | Webdesign LOL Media Design