Specialisatie Integratieve Puber- en Jongeren Therapie

In samenwerking met de Druppel Academy organiseert Signature Opleidingen de Specialisatie Integratieve Puber- en Jongeren therapie voor integratieve kindertherapeuten en integratieve therapeuten voor volwassenen.

Informatie over de Specialisatie Integratieve Puber- en Jongeren Therapie

In hun praktijken krijgen Kindertherapeuten te maken met pubers en jongeren, doordat de kinderen waarmee ze werken steeds ouder worden. Pubers en jongeren komen vaak met veel heftiger problematiek dan kinderen in de basisschoolleeftijd. Volwassen therapeuten krijgen aanmeldingen van jongeren of jong-volwassenen, soms de kinderen van de volwassenen uit hun praktijk en zoeken naar tools om met hen te kunnen werken.

De Specialisatie is erop gericht om mensen met een gedegen therapeutische achtergrond te informeren over de thema’s van deze specifieke leeftijdsgroep en de attitude die als professional wenselijk is. Of, zoals ervaren jongerentherapeut en een van de trainers Harold Sauer zegt:

“Een puber of jongere met een bak aan problemen komt je praktijk binnen. Hoe maak je contact? Wat doe je? Je krijgt maar één kans, anders zie je hem niet meer terug…..”

Voor wie

De Specialisatie Integratieve Puber- en Jongeren Therapie, speciaal bedoeld en bestemd voor integratieve kindertherapeuten en integratieve therapeuten die werken met volwassenen.

Ook counselors, die in opleiding zijn voor integratief (kinder)therapeut kunnen zich aanmelden voor de opleiding.

Inhoud

De onderwerpen zijn o.a. identiteit, seksualiteit, verslaving, suïcide, problemen in het gezin, burn-out en stress.
Naast Harold zijn Hanneke Berens, Marjo Vermeulen en Elleke Bijsterveld betrokken bij het leiden en organiseren van de trainingen en werken we met ervaringsdeskundigen.
De opleiding wordt afgesloten dmv opdrachten; er vindt geen examen plaats. Deelnemers ontvangen een diploma.

Minimaal 12 deelnemers

Accreditatie

De Specialisatie is geaccrediteerd door de SKB en de SKJ (70,4 punten). De VIT verleent de licentie ‘Jongeren Therapeut’ aan therapeuten die lid zijn van de VIT en met goed gevolg de opleiding afgerond hebben.

Data leerjaar 2024 – 2025

12 en 13 oktober

9 november

23 november

14 december

11 januari

25 januari

Kosten:

€ 2100, – inclusief lesmateriaal, lunch, koffie en thee

Je kunt je inschrijven door gebruik te maken van het inschrijfformulier via de knop hieronder of via het menu.

Korting:

Als je een deelnemer aandraagt krijg je €100,- terugboekkorting op de opleidingskosten. Voorwaarde is dat de aangedragen deelnemer ook daadwerkelijk deel neemt aan de opleiding. De korting word teruggestort aan het einde van de opleiding.

Locatie:

Koninginnegracht 28, 2514AB Den Haag

Bereikbaarheid:

  • 15 minuten lopen van Centraal station Den Haag
  • Tram 9 richting Scheveningen Noord vanaf Centraal station Den Haag, halte Malieveld
  • Betaald parkeren in de straat mogelijk
  • Parkeren Malieveld parkeergarage

Meer informatie nodig of vragen? Neem contact op met Klarinda: 06-21977413 of mail naar info@signaturephc.com